Exemplu Comentat ATC 3.00

Orice program de bussiness merge perfect, daca lucreaza cu 3-4 inregistrari de proba. In general din astfel de exemple, clientul nu intelege nimic, semn ca nici proiectantul nu a inteles mare lucru. Ce sa mai vorbim despre posibilitatile de evaluare a produsului software. Surprizele apar mult mai tarziu,in exploatare,in retele … si aproape intotdeauna, dupa ce clientul l-a achizitionat si a operat o multime de date.

Atunci observam ca programul proaspat achizitionat, nu face aia, nu face ailalta, greseste colo, este lent, se mai blocheaza…etc. Este prea tarziu ca sa schimbam situatia, asa ca omul inghitind amarul, merge inainte cum poate. De aceea,am hotarat sa prezentam in programul nostru un exemplu real de utilizare al acestuia,in pofida faptului ca acest lucru mareste considerabil dimensiunea kit-ului de instalare.
Parerea noastra este,ca din exemple concrete,se pot desprinde mai repede concluzii,iar modul de lucru se intuieste mult mai usor. In plus,se pot evalua performantele tehnice,la incarcarea medie a soft-ului, de maniera la care,sa nu fiti surprinsi mai tarziu. Iata o scurta prezentare a exemplului :
 
Nota : Datele luate in exemplu sunt date din perioada 01.07.2018 pana la 30.09.2018
 
Firma S.C. DEMO S.R.L. (desigur o firma generica) are ca obiect de activitate comercializarea de materiale de constructii. Face acest lucru atat prin depozitele proprii cat si prin cateva magazine proprii. Depozitele sunt amplasate la Bucuresti, Ploiesti,  Constanta, Brasov si sunt contabilizate cantitativ valoric.
Mai exista un depozit generic “Mijloace Fixe” cu destinatie speciala. Furnizorii sunt din tara sau din strainatate.Unitatea mai dispune si de trei magazine contabilizate valoric (dintre care unul este un bar). Aprovizionarea magazinelor proprii se face prin transferul marfii din depozite,dar si prin aprovizionarea directa in magazin.
Transferul din depozite se face direct la pretul de raft.(pret vanzare cu tva) Unitatea executa deasemenea o microproductie de ornamente metalice pentru inprejmuiri (garduri),panouri de protectie sudura)..etc. Productia se receptioneaza in depozitul central si se valorifica din depozite sau este transferata si vanduta in magazinele proprii.
In exemplul prezentat va rog sa vedeti :
 
-cum se configureaza Master,Salarii,Imobilizari,Balanta
-cum se inregistreaza o factura externa – vizibila la Factura Nr Doc 117
-cum se fac platile in valuta pe Casa Valutara -vezi CASA EURO data 21.09.2018
-cum se inregistreaza diferentele de curs pe Sodul Casei -vezi CASA EURO data 30.09.2018
-cum se inregistreaza “Z”-ul Casei de Marcat la Mag.en_detail -vezi CASA LEI data 01.08.2018
-cum se inregistreaza vanzarea en_detail din depozite -vezi CASA LEI data 01.08.2018
-cum se executa compensarile (in 2 sau in 3)
-cum se inregistreaza productia,rapoartele de productie,consumurile specifice -vezi Receptie Productie Nr Doc 3,Bon Consum Nr Doc 17
-cum se inregistreaza si cum se deconteaza efectele furnizori
-cum se calculeaza diferentele de pret la stocuri si dece apar diferentele de preturi.
-cum se reflecta Jurnalele in Notele Contabile automate.
-incercati sa intelegeti cum ‘fabrica’ Notele Contabile acest program
…etc
 
In viitor, gandesc, sa punem la dispozitia abonatilor nostrii si alte exemple, cum ar fi din domeniul prelucrarii alimentelor, unde o varianta ATC 3.00 lucreaza lotizat, cu posibilitati de identificare a trasabilitatii loturilor in cursul desfacerii productiei (conditie obligatorie in industria alimentara).
La fel in domeniul costructiilor,unde printr’un mod judicios si ingenios de management gestionar pe care putem sa vi’l descriem , se pot controla cheltuielile pentru o multime de puncte de lucru,situatiile finale contribuind major la devizul final al fiecarei investiti.
Si in domeniul forestier acest program poate lucra excelent,incepand cu exploatarea (padure pe picior) si terminand cu prelucrari finale (busteni,cherestea,alte semifabricate).Astfel de exemple valoreaza chiar mai mult decat o monografie contabila,pentru ca vizavi de contabilitate veti intelege si fenomenul productiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*