Cum inregistram corect in SalWin contractele multiple

Sunt frecvente cazurile in care anumiti salariati schimba forma de incadrare in cursul lunii. De exemplu,  un salariat poate trece in cursul lunii dela un contract de munca full-time de 8 ore la un contract part-time de 2 ore sau invers. Cu toate ca este bine ca o noua forma de incadrare sa se aplice dela inceputul lunii urmatoare,  acest lucru  nu se intampla totdeauna si atunci a trebuit sa gasim solutii pentru a acoperii aceste spetze. Mai mult, sunt situatii in care, la acelasi angajator, exista salariati cu 2 sau mai multe contracte active in acelasi timp.  A trebuit sa gasim solutii nu numai noi dar si cei care gandesc formele de raportare fiscala. Cum rezolvam aceasta problema utilizand programul SalWin ?   Pentru a raspunde acestei cerinte este necesar sa inregistram fiecare contract in program, de maniera la care este posibil ca,  acelasi salariat,  sa fie inregistrat de mai multe ori, cu acelasi CNP si date personale,  insa cu Tipuri de Incadrare diferite.

In exemplul ilustrat salariatul lucreaza pana la jumatatea lunii Octombrie pe un contract full-time si realizeaza in acest regim 88 ore lucratoare si cealalta jumatate de luna pe un contract part-time de 2 ore si realizeaza 24 de ore lucratoare in acest regim.  In total salariatul a lucrat cumulat 112 ore,  si a lucrat in ambele forme de incadrare  23 de zile lucratoare. Daca generam automat declaratia D112 o sa observam ca ambele contracte apar cu obligatiile bugetare cumulate, cu numarul de ore efectiv lucrate deasemenea cumulate si cu zilele lucratoare cumulate.

O alta spetza des intalnita este atunci cand salariatul lucreaza toata luna cu ambele contracte active. In aceasta situatie salariatul  realizeaza 184 ore lucratoare pe primul contract si 46 de ore pe al doilea contract, adica un total de 230 ore lucratoare si 46 de zile lucrate cumulat !!. Desigur declaratia nu va primi aceste date. In aceasta situatie SalWin actioneaza limitativ si pune numarul maxim de ore lucratoare si numarul maxim de zile lucrate pe care le admite declaratia. Ca si in cazul precedent obligatiile bugetare sunt cumulate.

3 Comments on “Cum inregistram corect in SalWin contractele multiple

 1. Speta:

  Minor – ca atare norma sa zilnica e 6 ore.
  Pina pe 14 mai ramine somaj tehnic, cu 2230 (norma intreaga). Dupa 15 mai il trece angajatorul in 4 ore cu 1490 ( ~4/6*2230). Ca atare in program am generat 2 incadrari, una norma 6, lucru 6, a doua norma 6, lucru 4.
  Ii inchei contract N6 pe 14, ii deschid P4/6 din 15.

  De asemenea unul cu N8 pleaca din 15, imediat dupa ST.

  Programul va sti sa le “arunce” sumele ST din mai in D112 iunie?

  • Nu ! Nu va sti ! Drept urmare, toti salariatii care pleaca sau si-au schimbat forma de incadrare se vor mentine in fisierul de salarii CU ACEIASI MARCA asa cum au fost in luna precedenta !!. In caz contrar vor fi omisi din declaratie ! Deci pana se termina cu pandemia, nimeni nu paraseste corabia (scriptic vorbim). Sunt permise doar adaugari de personal sau contracte noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*