Procedura de Inchidere Conturi la Balanta de Verificare BalWin

            Se utilizeaza Modulul 14 din Ecranul Manager Balanta
 
            Utilizarea acestui modul,permite optional inchiderea conturilor de Venituri/Cheltuieli,dar si inchiderea TVA-uluI,generand automat cele 2 note contabile aferente. (implicit Nota 121 respectiv Nota 442).  Procedura,poate fi reluata oricand,fara pericolul de dublaj a inregistrarilor. Se pot inregistra trei note cintabile predefinite :
           Nota 442 care este nota de inchidere Tva
           Nota 607 care este nota de inchidere de descarcare a gestiunilor endetail.
           Nota 121 care este nota de inchidere a conturilor de venituri si cheltuieli. 
Simbolizarea notelor cu conturile relevante nu trebuie sa va confuzeze. Este doar o notatie pentru recunoasterea destinatiei notelor si nu are nicio semificatie contabila. La fel de bine se puteau nota,  Nota 1, Nota 2….etc. Chiar daca sunt notate la fel luna de luna cand ne referim la aceste note vom zice “Nota 121 -ian, Nota 121 -feb……”
            Aveti deasemenea posibilitatea,de a suspenda una dintre optiuni, in favoarea celeilalte bifand una dintre optiuni sau pe ambele.
            Inchiderea Tva-ului si a conturilor de venituri si cheltuieli este optionala dupa cum sunt marcate bifele aferente. Se vor inchide in mod automat toate conturile de Clasa 6 respectiv Clasa 7 .  Sunteti invitati sa alegeti Nr de Nota de inchidere si contul analitic sau sintetic de inchidere. (evident 121). Optional se pot inchide si conturile de Tva dupa aceasi regula .  Pretentiosii pot inchide manual atat  Tva-ul cat si conturile de venituri/cheltuieli.
            Singura conditie este aceea ca notele manuale sa poarte un numar diferit de Numerele de Note generate automat pentru a nu fi distruse de generatorul de note automate.
            Pentru a obtine o descarcare corecta a gestiunilor valorice retineti urmatoarele conditii.
           -gestiunile cantitativ valorice se conteaza cu contul 3711.xx si nu ca analitic de 371.xx
           -sa nu aveti analitice(la nivelul balantei) pe conturile de magazine 371,378,4428 .Oricum le aveti la nivel de analitic (de gestiune) in Master unde puteti sa aflati orice la nivel de analitic.
    Daca conditiile de mai sus nu le puteti respecta, din varii motive, puteti bloca descarcarea automata, anuland confirmarea si faceti descarcarea manual.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*