ORDIN Nr. 1519 din 19 noiembrie 2012 pentru aprobarea Ghidului privind aplicarea sistemului TVA la încasare

ORDIN Nr. 1519 din 19 noiembrie 2012 pentru aprobarea Ghidului privind aplicarea sistemului TVA la încasareNormele de aplicare a Codului fiscal, modificate recent prin HG nr. 1071/2012, stabileau ca Finantele urmeaza sa aprobe un Ghid pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, care sa reuneasca intr-un singur document toate prevederile legale din Codul necesare in cazul operatiunilor care intra sub incidenta sistemului TVA la incasare, oferind totodata exemple practice si explicatii in legatura cu prevederile legale.

Ghidul a fost elaborat de Finante, asa cum precizau Normele Codului fiscal, fiind deja publicat de autoritati pe pagina de internet a MFP si pe cea a ANAF.

Luni, acest Ghid a fost publicat si in Monitorul Oficial, fiind aprobat prin Ordinul MFP nr. 1519/2012, aparut in M.Of. nr. 792, din 26 noiembrie 2012.

MFP explica, intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, ca Ghidul este un instrument util oferit contribuabililor datorita faptului ca este structurat astfel incat sa ofere, pe langa selectia si gruparea coerenta a prevederilor referitoare doar la TVA la incasare existente in Codul fiscal si in normele metodologice, si explicatii, comentarii, exemplificari, in situatia in care intelegerea textelor legale este mai dificila sau necesita coroborari intre diferite articole din cod si din norme.

Puteti descarca din fisierul atasat Ghidul pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, elaborat de Ministerul Finantelor, asa cum a fost publicat pe paginile de internet ale autoritatilor fiscale. Pentru varianta publicata pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, accesati acest link (ANAF.RO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , ,
Postat în Legislatie
Comentarii recente