Filosofia Sistemului

 

Filosofia Sistemului

           Denumirea capitolului,nu este doar un exercitiu elitist, ci este denumirea consacrata data unui capitol, care explica ,ce am avut in vedere cand am proiectat acest sistem. Raspunsul este ca am dorit o aplicatie robusta, simpla si  fara dezvoltari inutile sau facilitati pe care sa nu le utilizeze nimeni.
 
            Alegerea Platformei de dezvoltare ATC 3.00
 
            ATC 3.00 este proiectat in Visual FoxPro 9. S’ a ales aceasta platforma pentru ca la ora actuala, ramane singura platforma desktop performanta de pe piata, pentru programe cu o asemenea destinatie. In plus, tehnic vorbind, aceasta platforma ofera cele mai generoase instrumente nelimitative, pentru o mentenanta rapida, ieftina si fara bataie de cap.
 
            Schimbul de Date la Distanta in programul  ATC 3.00
 
            O unitate mica,mijlocie sau mare poate avea puncte de lucru sau filiale in alte judete,orase sau locatii decat unitatea mama. Decand avem internet problema se rezolva simplu si eficient. Avem 2 posibilitati :
            1. O retea “Client-Server” sau “Client Server Cloud” intre “home” si punctele de lucru, situatie in care documentele se opereaza “online”
            2. O retea pe suport, VPN situatie in care datele operate local sunt “exportate” periodic (zilnic, saptamanal  sau lunar) intr-un calculator pe care e instalat acelasi program.
            Prima optiune se foloseste la firme mari sau foarte mari,este mai scumpa si reclama o linie buna de internet si un hardware de calitate,  atat la Server cat si la Client.
             A doua optiune este mai ieftina, necesita hardware si software “de linie”  deci poate fi folosita de firmele mai mici cu rezultate finale asemanatoare optiunii 1.
            O retea VPN,este foarte usor de configurat utilizand niste soft-uri de duzina,care sunt free pe internet. Iata cateva TeamViwer,TurboVpn,Hamachi…etc. Instalarea unui VPN face ca hard disk-ul calculatorului la distanta sa se vada in MyComputer intocmai ca un hdd local l
            Metoda este excelenta si pentru Firmele de Contabilitate,care pot lasa partea de contabilitate primara in seama clientului,iar la sfarsitul lunii sau mai devreme pot importa (overinternet) aceste date,in vederea raportarilor si a contabilitatii de sinteza.Fara indoiala ca in aceasta situatie,eficienta este mult mai mare si ..dece nu …bani mai multi cu munca mai putina.   
            Singura conditie este ca atat Clientul cat si Firma de Contabilitate sa aiba instalate acelasi program.
 
            Caracterul “cumulativ”  al programului   ATC 3.00
 
            Ce inseamna asta ? Ati vazut o seama de aplicatii ,care arhiveaza datele, aferente unei luni, sau aferente unui an. Daca doriti o situatie “istorica” intr’o perioada care excede perioada curenta, incepe o intreaga tevatura cu “arhiveaza/dezarhiveaza..blocheaza /deblocheaza…etc ” lucru deranjant la un  momentdat.  Spre deosebire, ATC 3.00 ,lucreaza permanent cu toate datele istorice fara sa arhiveze ceva. O unitate mijlocie, sau chiar mare,care inregistreaza zilnic 200-300 de documente, poate lucra fara probleme 4-5 ani avad permanent la dispozitie intreg istoricul. Dealtfel odata cu instituirea Tva la Incasare prezenta istoricului gestionar in program devine aproape obligatorie. Puteti inregistra date teoretic pana  timpii de prelucrare a raportarilor nu mai corespund asteptarilor  utilizatorului . Intr’o astfel de situatie,sistemul se reinitializeaza pe o alta pozitie de societate, care devine unitate curenta si care preia soldurile  (Clienti,Furnizori, Casa ,Banca) unitatii abandobnate .Unitatea abandonata ramane ca arhiva accesibila oricand.  
 
 
            Noutati in  programului   ATC 3.00
            
            ATC 3.00 este printre primele programe care a algoritmizat si aplica metoda FIFO/LIFO de descarcare a stocurilor insotita de “Diferente Preturi”. Metoda este  in concordanta cu principiile Directivei IV a Uniunii Europene. Metoda consta in calculul diferentelor de preturi in cazul in care stocam un produs cu un pret sensibil diferit fata de pretul curent al stocului in care se va opera. In aceasta situatie nu mai este necesar sa definim un nou reper si putem utiliza pozitia de stoc deja creata. Stocul final va purta pretul ultimei intrari si corespunzator sistemul va inregistra si va contabiliza diferenta de pret rezultata din actualizarea noului stoc. Chiar daca nu pare cine stie ce, metoda confera facilitati nebanuite in lucrul in retele de calculatoare,o independizare a posturilor de lucru si o simplificare majora,a modului de verificare si control,a intregului flux gestionar. 
 
 
            Programul   ATC 3.00 este un program simplu
 
            Uneori Simplitatea este cea mai dezirabila calitate ! Comenzi simple si accesibile care face ca productivitatea operatorului sa creasca semificativ.  Din acelasi motiv am abordat si acel sistem de meniuri,  cat se poate de liniar, poate cam inestetic dar eficient,  pe principiul “all in front” de maniera la care operatorul are in fara toate optiunile fara sa trebuiasca sa scotoceasca prin fel si fel de ramificatii ale unor menuri tip graph, care apar si dispar pe unde nu te astepti.
 
            Asteptari,dezvoltari   ATC 3.00
 
            Desigur suntem intr’o piata concurentiala, deci si asteptarile noastre sunt rezonabile. Dar incet incet ATC 3.00, s-a impus ca  un program robust, bine proiectat care a trecut demult multe probe dificile din exploatare.  In ultima vreme si raportarile de errori au fost foarte rare, lucru care ne-a demonstreaza ca am lucrat bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Etichetat cu: , , , , , , , , , , , , , ,
Postat în Despre ATC 3.00