Cum aplicam OUG132 si OUG147 din 2020 in programul SalWin

Pe scurt OUG 132/2020 stabileste ca anumite categorii de salariati pot solicita reducerea normei zilnice de munca, la maxin 50% din norma de baza. Acest lucru se face pe baza modificarii temporare a contractului de munca, consemnata in ReviSal.  75% din diferenta de bani, dintre incadrarea de baza si incadrarea temporara se va sustine dela buget pe baza procedurilor stabilite.

OUG 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti în vederea supravegherii copiilor, în situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor în unitatile de învatamânt si în unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Plata acestor zile, va fi 75% din venitul salarial aferent incadrarii de baza si vor fi decontate de catre buget,  pe baza procedurilor stabilite.

Ambele categorii de venituri, se acorda in conditiile legii si vor fi plafonate la nivelul salariului mediu pe economie, care este acum 5429 lei.

Operare in SalWin.

In program, in fereastra de pontaj, s-au creat doua campuri  noi in care se inregistreaza:

-orele libere rezultate din diminuarea normei de baza OUG 132

-orele libere pentru parinti in acceptiunea OUG 147

Aveti mai jos un exemplu de pontaj analitic (pe zile) si un centralizator de pontaj pentru un salariat care este incadrat cu contract de 8 ore, lucreaza 4 ore zilnic (adica 50%*8)  iar restul de ore se inregistreaza in campul “Ore Libere Max50%”. Pentru “Ore Libere Parinti” inscrisurile se inregistreaza direct in centralizator fara sa mai apelati la Pontajul Analitic (pe zile).

Observatii : Atentie ! Exista doua campuri aproape identice “Ore Concediu Parinti” guvernat de OUG 30 si conditiile din acest document  si “Ore Libere Parinti” guvernat de OUG 147 in alte conditii. Precizam deasemenea ca “Ore Libere Max50%” si “Ore Libere Parinti” sunt accesabile numai dela luna Octombrie 2020.  Corespunzator a fost modificata si forma declaratiei D112.  Referitor la conditiile in care se aplica ordonantele de mai sus, va rugam sa consultati sectiunea “Legislatie” din site-ul nostru.   Toate veniturile din cele 4 optiuni sunt totalizate impreuna in campul Venituri 75% (abrev Ven75%) prezente in statele de plata, fluturasi si recapitulatie.   Nu am simtit nevoia sa reliefam pe fiecare categorie de astfel de venituri din considerende de design documente.

Redactat

Stoicescu Viorel senior programmer analyst ATC Software

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*